lokakuuta 18, 2010

Hyydykekakku suklaasydämellä

Miehen mummo täytti vuosia ja toivoi ihan vaan meidän kesken vietettävään kahvitteluun kakkua. Mitään varsinaisia toiveita ei ollut, vain se, ettei mitään turhan krumeluuria. Mitä sitä suotta pitkää ikää juhlistamaan ;)



Pitkään on pitänyt testata hyydytettvää kakkua, jonka sydämenä olisi toisesta massasta tehty pikkukiekko. Jälkeenpäin totesin, että pikkukiekon olisi voinut tehdä vielä pykälää isommassakin vuoassa, jotta se  olisi riittänyt vähän enemmän reunoille asti. Varsinainen kakku on tehty 24cm vuoassa, pikkukiekko 15cm vuoassa. Pohjan leikkasin unelmakääretortun ohjeella tehdystä pohjasta.

Vaalea massa:
1prk säilykepersikkaa valutettuna ja soseutettuna
1prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1prk Flora Kuohukermaa
3 passionhedelmän sisusta
sokeria maun mukaan
5 liivatetta

Tumma massa:
1prk Flora Kuohukeraa
2 riviä Maraboun appelsiinikrokantti-suklaata sulatettuna
2 riviä samaa suklaata rouhittuna
1 liivate