lokakuuta 04, 2009

Kauratosca

Tämä helppo ja herkullinen ohje on vakiinnuttanut paikkansa minun reseptivihkossani! Kaikenlisäksi tämä sopii manteliallergisille, kun toscassa ei käytetä mantelia vaan kauraa. Tällä kertaa tein kauratoscan irtopohjavuokaan, mutta yhtä hyvin tämän voi tehdä piirasvuokaankin.

Pohja:
2 munaa
1½dl sokeria
1½dl kaurahiutaleita (en suosittele pikahiutaleita)
1½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½dl sulaa voita/margariinia
1dl kermaviiliä/piimää

Tosca:
100g voita
1dl sokeria
2½dl kaurahiutaleita
1rkl vehnäjauhoja
½dl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Lisää sekoitetut kuivat aineet, kermaviili ja lopuksi sula voi. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa n.15 minuutin ajan. Kun paistoaika alkaa olla täynnä, aloita toscan tekeminen. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Älä keitä! Ota piirasvuoka uunista ja lisää uunin lämpötila 225 asteeseen. Kaada toscaseos piirakan päälle. Leivitä tasaisesti esim. nuolijan avulla. Pohja ei kärsi, vaikka ehtisikin olla minuutin-pari kauemmin uunissa, ennenkuin saat toscan valmiiksi. Jos pohja on vielä kovin vaalea ja pehmeä, tosca on hyvin vaikea saada nätisti pehmeälle pinnalle. Paista piirasta vielä n.10 minuutin ajan.