joulukuuta 30, 2009

Kakkua 80-vuotiaalle

Miehen mummu, hyvin nuorekas sellainen, toivoi perheen parissa vietettävään juhlaan täytekakkua. Mitään sen suurempia toiveita koristeluihin ei kuulunut, mutta mummu itse halusi leipoa kakkupohjan. Hän oli myös tehnyt valmiiksi superhyvää omena-aprikoosisosetta, jota toivoi kakun sisään.

Pohjana 7 munan vaalea kakkupohja, kostutus vaniljamaidolla. Kahdessa välissä diplomaattikreemiä (1,25dl vaniljakreemijauhetta + 2,5dl kylmää vettä + 1prk Flora vispiä) ja reilusti omena-aprikoosisosetta. Reunat vedetty taas Wiltonin raapalla, jonka kakkuilusta innostunut mummu omi itselleen! :D Lupasin hankkia itselleni uuden, kun minulla on kuitenkin useammin asiaa alan liikkeisiin kuin hänellä. Pursotus isolla lehtityllalla.

Pintaan painoin liljamuoteilla kuviot, joiden avulla spritsasin tummalla suklaalla ääriviivat ja koristukset. Olisi pitänyt jättää spritsaamiset tähän, mutta minkäs teet, kun mieli teki tehdä vähän kiemuraa kaveriksi. VIRHE! Ensimmäinen kaari onnistuikin ihan ok, mutta seuraavassa tapahtui niin järkky virhe, että lopulta kun en voinut enää alkaa vetämään koko pintakermoja uudestaan, oli spritsattava hyyyyyyyvin leveästi (ja sotkuisesti :( )  vähän lisää. Karmeaa lopputulosta yritin vähän lievittää sokerihelmillä.

Pääasia, että sankari itse oli tyytyväinen kakkuun. Itsehän sitä on aina kaikkein kriittisin katsoja. Tietysti toinen pääasia oli se, että kakku maistuikin ihan mahtavalle!