tammikuuta 05, 2010

Butterfly cupcakes




"No onkos tullut kesä, nyt talven keskelle, ja laitetaankos pesä myös pikkuperhosille..."

Ostin taannoin Ruokasuosikit-sarjaan kuuluvan pienen Muffinit ja leivonnaiset-kirjan. Olen selaillut sitä kuola valuen jo moneen kertaan, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeiltua mitään. Eilen oli miehellä pääsykokeet ja ajattelin, että ehkä pientä piristystä rankan koepäivän jälkeen olisi, jos kaapista löytyisi jotain mieluisaa suuhunpantavaa. Päädyin testaamaan ohjetta, jonka nimi on Sitruunaperhosilla koristellut vuokaleivokset.

12 cupcakeen tarvitset:
115g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
8rkl pehmeää margariinia
115g sokeria
2 kananmunaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori (tai minun tapauksessani taannoin Virosta ostettua sitruuna-aromia)
2rkl maitoa

Kuorrutukseen:
6rkl pehmeää voita
175g tomusokeria
1rkl sitruunamehua (tai sitä samaista aromia ja tilkka vettä)

Aseta 12 paperivuokaa muffinipellille. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää päälle margariini, sokeri, munat, sitruunan kuoriraaste ja maito. Vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi. Lusikoi vuokiin. Paista 190 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Kuorrutusta varten vaahdota pehmeä voi (nimenomaan voi, ei margariini, voitat maussa!) ja tomusokeri, sekä sitruunamehu. Tämä käy näppärästi sähkövatkaimella, saat kuohkean kuorrutuksen.

Leikkaa sahalaitaisella veitsellä muffineista "hattu" pois, siitä paperivuoan reunan tasalta on hyvä leikata. Halkaise hatut vielä kahteen osaan. Pursota kuorrutus muffinien päälle ja aseta siivet paikoilleen. Koristele halutessasi vielä miten tykkäät. Minä käytin vain siroteltua tomusokeria.

Nämä oli erityisen makoisia vietettyään jääkaapissa muutaman tunnin! Pahoittelen, että kuvat ovat hyvinkin kellertäviä... kuvankäsittelyohjelmamme on temppuillut jo muutaman päivän, enkä saa muokattua värejä yhtään paremmiksi. Näihin on nyt tyydyttävä.