marraskuuta 07, 2009

Pikkuisen paremmat marengit

Ehti taas vuosi kulua edellisistä synttäreistä ja vääjäämättä ikää puskee lisää. Sen kummemmin ei ole aikomusta juhlistaa tätä pakon sanelemaa ikääntymistä. Koulukavereille tein kuitenkin marenkeja taukoherkuksi. Olen kerran aikaisemminkin tehnyt vastaavia vanhassa blogissani. Kertauksen vuoksi mainittakoon, että tarvitaan:

4 kananmunan valkuaista
1dl sokeria
½dl tomusokeria
keksejä
suklaata
(pastaväriä tms)

Laitetaan isompaan kattilaan vettä hiljalleen porisemaan. Päälle pienempi kattila tai muu vastaava, joka pysyy tukevasti paikoillaan, muttei kuitenkaan kosketa veden pintaa. Edellä mainitut ainekset kaadetaan pieneen kattilaan ja kuumennetaan hissukseen välillä sekoitellen. Kuumennetaan niin kauan, että juuri ja juuri pystyy vielä kokeilemaan kuumuutta omin sormin. Tämän jälkeen siirretään pikkukattila pois vesihauteesta. Sitten vaan reipasta tahtia vaahdotetaan niin kauan, että massa jäähtyy ja muuttuu marenkimassaksi. Tätä voi nopeuttaa kylmällä vesihauteella esim. tiskialtaassa. Kun massa on valmis, se siirretään pursotuspussiin.


Pellille ladotaan mariekeksejä (tai mitä haluatkin), niiden keskelle fazerina-suklaata palanen (tai mitä haluatkin). Sitten vain pursottamaan marenkia, ensin renkaaksi suklaan ympäri ja sitten vielä huippu päälle. Pelti uuniin 125 asteeseen n.1½ tuntia. Sitten uunin voi sammuttaa ja halutessaan jättää marengit vielä jälkilämpöön. Tällä ohjeella tulee n.20-25 marenkia.