marraskuuta 16, 2009

Piimäpiirakka

Tässä blogissa oli tehty piimäpiirakkaa. En ollut aiemmin kuullutkaan tällaisesta ja koska piimää sattui olemaan kaapissa menossa kovaa vauhtia vanhaksi, päätin testata. Voin kyllä suositella lämpimästi! Hyvää tämä on suoraan valmistuksen jälkeenkin, mutta parhaimmillaan saatuaan vetäytyä yön yli kylmässä. Pohja on tosi mehevä! Tein pieniä muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen, joten tässä minun pienet määrämuutokseni:

4dl piimää
3dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
2dl juoksevaa margariinia pullosta
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Kaada pellille (tai minun tapauksessani uunivuokaan n.25x30cm) ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Tarkista kypsyys esim. cocktailtikulla.

Kuorrutus:
loraus itsetehtyä puolukkamehutiivistettä
loraus pullomargariinia
n.½pkt tomusokeria

Kuumenna mehua ja margariinia pieni hetki mikrossa ja siivilöi sekaan tomusokeria.