syyskuuta 19, 2009

Mustikkapiiras marenkihunnulla

Tämä mustikkapiirakka oli taas sarjassamme valmiiden ohjeiden soveltamista vähän sinnepäin. Tämän piirakan ohje pohjautuu siis aikanaan saamaani sitruuna-marenkipiirakan reseptiin. Maku oli mitä mahtavin!

Pohja:
100g voita/margariinia
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna
2 3/4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna voimakkaasti vatkaten taikinaan. Lisää lopuksi sekoitetut kuivat aineet. Painele 24-26cm irtopohjavuokaan kunnolla reunoille asti. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
3dl vettä
1dl puolukkamehutiivistettä (tai mitä nyt haluatkin)
½dl sokeria
3 keltuaista
3-4rkl perunajauhoja

Valmista aineksista paksu kiisseli sekoittamalla aineet kattilassa ja kiehauttamalla nopeasti.

Ota kakkuvuoka jääkaapista, kaada pohjalle reilusti mustikoita ja kaada lopuksi kuuma kiisseli mustikoiden päälle. Tarvittaessa painele taikinaa reunoilta alaspäin, jos tuntuu että jäisi liikaa "paljaaksi". Paista 175 asteessa n.25-30 minuuttia. Kun aika on kulunut, vaahdota 3 valkuaista marengiksi pienen sokerimäärän kanssa ja lusikoi tai pursota piirakan päälle. Laita vuoka vielä hetkeksi uuniin, jotta marenki saa vähän väriä. Piirakka on ihan hyvää suoraan uunistakin, mutta paranee reilusti kun sen antaa jäähtyä hyvin kylmässä seuraavaan päivään.

Kuva ei anna piirakalle oikeuksia. Leikkauskuva jäi taas harmillisesti ottamatta :( Ehkä seuraavalla kerralla muistaisin.