huhtikuuta 26, 2010

Mustikkapiirakka



Mietin pitkään, että tekisinkö mustikka- vai omenapiirakkaa. Lopulta olin jo tekemässä omenapiirakkaa varten taikinaa, kun puhelin soi. Ajatus katkesi sen verran, että lopulta heitin taikinan pintaan sittenkin mustikat. Mustikoita ripotellessani tajusin, että niin tosiaan, omenapiirakkaahan tässä oltiin tekemässä ja taikinassa oli jo kaneliakin reilu tujaus... Ei auttanut muu kuin pistää piirakka uuniin ja toivoa, ettei makuyhdistelmä olisi ihan mahdoton. Ja mitä vielä, kaneli ja mustikkahan sopi perin mainiosti yhteen! Kannattaa kokeilla!

6 dl piimää
4½ dl sokeria
7½ dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria

1½ tl kanelia
150g sulaa voita

mustikoita (tai niitä omenoita!)


Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi, älä vatkaa turhia. Kaada syvälle uunipellille ja ripottele marjat pinnalle. Paista 200 asteessa n.30-40 minuuttia.