maaliskuuta 31, 2010

Kakkua pitkästä aikaa!


Jos loppuvuosi oli kovin kiireinen muuttojen vuoksi, niin alkuvuosi on kyllä ollut sitten sitäkin kiireisempi koulun ja töiden kanssa. En yksinkertaisesti ole ehtinyt leipomaan juuri mitään mainittavaa. Pari hassua pannaria ja pikapiirakkaa iltapalaksi, siinä se. 

Mies on tänään viimeistä päivää töissä, koska aloittaa pikapuoliin pitkään haaveena olleessa koulussa! Eilen vasta tuli puheeksi, että pitäisikö jotain kakkuakin viedä toimistolle. Sitten vain pikaisesti vielä illalla myöhään kakkupohjaa leipomaan ja kehittämään täytteitä, jotta kakku ehtisi vetäytyä yön yli. Tänään aamulla vielä koristelin kakun valmiiksi kuljetusta varten. Onneksi varastoihin on kertynyt talteen monenlaista ainesta, joten pääsin taas kokeilemaan uusia juttuja. Krokanttipussi on odottanut jo ikuisuuden vuoroaan, kuten myös nuo sokerirakeet. 

Vähän tästä tuli ehkä tyttömäinen ja kovin pääsiäishenkinen ainakin, mutta ei nyt muutakaan raksuttanut päässä. Ainakin mies oli tyytyväinen, että se kai pääasia.

Kakkukerrokset sipaistu ihan ohuelti appelsiinimarmelaadilla ja sitten täytetty sitruunavaahdolla. Päällinen ihan vaan floravispiä, ruusukkeisiin värjättynä keltaisella pastavärillä. Sokerikiteet ja krokantit toin aikanaan Viron tuliaisina.