lokakuuta 25, 2009

Uusi sivupohja

Mitäs olette mieltä? Itse tykästyin tähän perin hempeään pohjaan! Pohjan malli löytyi täältä! Viilaan vielä pikkujuttuja sitä mukaa kun saan uusia ideoita.

Raikkaan makea hyydykekakku

Vieraita oli tulossa ja lähikaupan antimet eivät antaneet mahdollisuuksia kovin kummoisiin täytteisiin.

n.300g digestivekeksejä
1prk vauvojen hedelmäsosetta

2,5dl vispikermaa
1prk maitorahkaa
n.½ prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
n.½pss Marianne-crushia
sokeria maun mukaan
4 liivatetta

Kiille itse tehdystä vahvasta puolukkamehusta, reunus ja koristeet tummaa suklaata.


lokakuuta 23, 2009

Suklaacookiesit

Nämä myös HilaryClintoneiksi kutsutut kaura-suklaacookiesit olivat lapsuuteni herkkupaloja! Näitä tehtiin usein siskon kanssa. Tällä ohjeella tulee n.12 isoa keksiä.

100g voita1dl fariinisokeria
½dl sokeria
1 muna
1¼ dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
2dl kaurahiutaleita
100g tummaa suklaata
(½tl suolaa, jos käytät suolatonta voita)


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna ja sen jälkeen sekoitetut kuivat aineet. Lusikoi isoja kekoja pellille, jätä reilusti tilaa koska keot leviävät runsaasti.
Paista 175 asteessa n.10-15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Cookiesit ovat hyvin pehmeitä ja hauraita heti uunista tullessa, mutta jäähdyttyään rapeutuvat ja koventuvat.





lokakuuta 14, 2009

Kakkua yksivuotiaalle ja vähän muillekin

Viikonloppuna tuli juhlittua oikein olan takaa. Ensin herkuteltiin serkun häissä ja sen päälle sunnuntaina juhlittiin veljenpojan tulevaa ensimmäistä syntymäpäivää pienellä varaslähdöllä. Samoilla skoolauksilla ja onnitteluilla tuli juhlittua jo edesmenneen vaarini 100 vuotispäivää, tulevia omia syntymäpäiviäni, isänpäivää ja mitä niitä muita pienempiä juhlan aiheita syksyn mittaan tulee. Kerrankin kun oli koko minun perheeni paikalla, niin oli kakullekin syöjiä.

Pohjana ihanan pehmeä, gluteenitonta ruokavaliota noudattavallekin sopiva taikina:

4 munaa
1½dl sokeria
1dl perunajauhoja
½dl tummaa kaakaojauhetta

Vaahdota munia ensin hetki ihan keskenään. Lisää sokerit vähitellen mukaan, ja vaahdota kunnolla. Lisää sekoitetut kuivat aineet varovasti taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 160-175 asteessa n.30 minuuttia.

Täytteenä tässä kakussa oli Caipirinhavaahto!
1prk FloraVispiä
1prk maitorahkaa
2½dl tomusokeria
1ps SantaMarian Caipirinhajauhetta

Reunoilla FloraVispiä, osa sulalla suklaalla terästettynä.


lokakuuta 08, 2009

Auto yksivuotiaalle

Viikonloppuna on tiedossa muunmuassa veljenpojan 1v juhlat! Lupasin tehdä kakkua sankarille. Suunnitelmat muuttui jo moneen kertaan, mutta lopulta päädyin autokakkuun. Tässä esimakua koristeesta! Se on kokonaan sokerimassasta tehty. Kakkupostausta sitten myöhemmin.


lokakuuta 07, 2009

Pullapäivä!

Iski himo tuoreeseen pullaan. Kuva kertokoon kaiken! Sain samalla testattua kirpparilta löytämääni vanhaa, mutta varsin kelvollista Philipsin monitoimikonetta. Hyvin vaivasi taikinan ilman, että tarvitsi itse sotkea käsiä taikinaan yhtään ennen leipomisvaihetta. Taikinasta tein korvapuusteja, voisilmäpullia ja perinteisiä pikkupullia. Njam! Pullataikinan ohjetta tuskin tarvitsee tähän liittää, jauhopussin kyljestä löytyy ihan kelvollinen perusohje.


lokakuuta 04, 2009

Kauratosca

Tämä helppo ja herkullinen ohje on vakiinnuttanut paikkansa minun reseptivihkossani! Kaikenlisäksi tämä sopii manteliallergisille, kun toscassa ei käytetä mantelia vaan kauraa. Tällä kertaa tein kauratoscan irtopohjavuokaan, mutta yhtä hyvin tämän voi tehdä piirasvuokaankin.

Pohja:
2 munaa
1½dl sokeria
1½dl kaurahiutaleita (en suosittele pikahiutaleita)
1½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½dl sulaa voita/margariinia
1dl kermaviiliä/piimää

Tosca:
100g voita
1dl sokeria
2½dl kaurahiutaleita
1rkl vehnäjauhoja
½dl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Lisää sekoitetut kuivat aineet, kermaviili ja lopuksi sula voi. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa n.15 minuutin ajan. Kun paistoaika alkaa olla täynnä, aloita toscan tekeminen. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Älä keitä! Ota piirasvuoka uunista ja lisää uunin lämpötila 225 asteeseen. Kaada toscaseos piirakan päälle. Leivitä tasaisesti esim. nuolijan avulla. Pohja ei kärsi, vaikka ehtisikin olla minuutin-pari kauemmin uunissa, ennenkuin saat toscan valmiiksi. Jos pohja on vielä kovin vaalea ja pehmeä, tosca on hyvin vaikea saada nätisti pehmeälle pinnalle. Paista piirasta vielä n.10 minuutin ajan.